Monday, November 22, 2010

Good Luck.

The temperature reached the top of 32 degree today.
Fortunately the street I live is rather cool compared to other part of the suburb. I had all the wind shutters down, so it was cool enough inside, but still I felt the touch of heat coming through the back door.

今日の気温は32度まで上がった。
運良く、ワタシの住んでる通りはこの町の他の場所と比べて涼しい。窓のシャッターを全部降ろしてたから家の中は充分涼しかったけど、それでも裏戸から熱が少し入ってくるのを感じた。


By the way, what a hectic arvo (afternoon) it was!

それにしてもホントに忙しい午後だった。

Just before 12 o'clock I started making the pastry for a quiche.
It was my first time actually making a quiche with pastry.
When it comes to quiche, past few attempts all ended in failure, partly because it didn't have the base, and partly, I assume, because I didn't stir-fry onion before mixing with the rest of the ingredients.
Sure enough, the pseudo quiche I'd made many times before were all soggy and didn't even taste like the real one.

12時ちょっと前にキッシュ用の生地を作り始めた。
生地を使ってキッシュを作るのは実は初めて。
キッシュに関しては今まで全て失敗に終わってた。多分生地が無かったからって云う事と、ワタシが思うに玉ねぎを他の材料と混ぜる前に炒めてなかったからだろう。
当然のこと、過去に何べんも作ったワタシのなんちゃってキッシュは全部びしょびしょだったし本物のキッシュの味さえしなかったワケ。

Preparation took a lot longer than I first intended, because it was distracted by calls and other important 'duties' that suddenly came up this afternoon.
So the half knead dough sat on the kitchen benchtop for hours before I finally put it into the fridge.
By that time it was already past 5 o'clock....OMG!


準備には計画してた以上の時間がかかった。っていうのも、電話や急用に遮られちゃったから。
ってことで、こねかけの生地は台所の台に置かれたまま。やっと何時間も後に冷蔵庫へ。
その時にはもう五時を過ぎていた(しまった!)

Instruction said that the dough should be left in the fridge for 30 minutes.
It's a long time for someone who normally spend around 20 minutes to cook tea. Preparing the filling was not hard, as it was just the same thing I'd been doing in my previous attempts, however, cooling the pastry after pre-baking took just as much time as what the dough stayed in the fridge.

解説には生地は冷蔵庫に半時間置く事って書いてあった。
普段夕食を作るのに20分前後しか掛けないワタシには長い時間。中味を準備するのは今までと同じだったから大したことはなかったけど、1度焼きした生地を冷ますのには生地を冷蔵庫で寝かせるのと同じくらいの時間がかかった。

The fun bit finally started about 40 minutes. I poured the fillings into the pastry, pre-heat the oven, set the temperature exactly as the cookbook said.

楽しみは40分前くらいに始まった。中味を生地に入れて、オーブンあっためて、温度もしっかり料理本の通りに合わせた。

I switched off the oven just about 5 minutes ago, so it's about time that the quiche is ready.


5分くらい前にオーブンを止めたから、もうそろそろキッシュが出来た頃だな。


Hopefully this time it will look and taste like a quiche. Wish me luck.

今度こそ見た目も味もキッシュだといいな。幸運祈っててね。

1 comment:

  1. ワン次郎 said...

    キッシュは食べたことないのですが、ちょっとピザに似ているような気がします。ちなみに出来上がりの写真をアップしてくれたらよかったのですが・・・
    November 23, 2010 1:52 AM

    ワン次郎さんが折角下さったコメントを、旧ブログを閉鎖した時にこちらに移動できなかったので、こちらでお返事します。写真はワタシの日本語ブログの方に載せてあります。
    リンクリストから入れるので宜しかったらチェックしてみて下さいませ。

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